LUCHTBEHANDELING IN EEN ZWEMBAD

Het klimaat rondom een binnenzwembad behoeft een professioneel luchtbehandelingssysteem. Met name de verdamping van het zwembadwater zorgt voor een hoge luchtvochtigheid en dat brengt een benauwde ambiance met zich mee die klachten kan veroorzaken bij de gebruikers van uw zwembad. Denk daarbij aan onder andere hoofdpijn, vermoeidheid en problemen met de luchtwegen. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in de luchtbehandeling van zwembaden en dragen graag bij aan een optimaal binnenklimaat van uw zwembad.

Offerte ontvangen voor luchtbehandeling in een zwembad?

  Ja, dat wil ik  

  • Maatwerk door een ervaren specialist
  • Optimale regulering van luchtvochtigheid
  • Ideaal binnenklimaat voor zwembadgebruikers
  • Zuinig en voordelig in gebruik

Luchtbehandeling is ook toe te passen bij een:

Perfect binnenklimaat bij zwembaden door Luchtbehandeling


Een airconditioningsysteem realiseert een optimale luchtbehandeling bij zwembaden. De luchtvochtigheid is in deze omgevingen vaak de grootste uitdaging, want niet alle ontvochtigingssystemen hebben voldoende capaciteit om de hoge luchtvochtigheid te reduceren naar een acceptabel niveau. Toch is dat niet de enige belangrijke factor van luchtbehandeling bij zwembaden. De temperatuur maakt een groot deel uit van een aangenaam binnenklimaat en wordt sterk beïnvloed door het badwater en de hoeveelheid bezoekers. Een goed airconditioningsysteem kan zowel verwarmen als verkoelen op een energiezuinige manier en wij maken hiervoor vaak gebruik van Panasonic of Daikin warmtepompen. Deze warmtepompen hebben een hoog rendement en beschikken over een werkbereik van +50°C tot -25°C.

Uiteraard zijn ook ventilatie, de aanvoer van verse zuurstof en het zuiveren van de chloorhoudende lucht doorslaggevend bij het kiezen van een geschikt luchtbehandelingssysteem voor een zwembad. Voor een evenwichtige verspreiding van de geklimatiseerde lucht ontwerpen wij een op maat gemaakt systeem van kanalen, slangen, roosters, brand- en regelkleppen. De materialen en professionele installatie hiervan zitten desgewenst bij de offerte inbegrepen.

Hoewel de geavanceerde airconditioningsapparatuur complex in elkaar steekt, is de regeltechniek erachter tegenwoordig erg gebruiksvriendelijk. Met name de control software van PRIVA en Johnson raden wij van harte aan, omdat onze klanten en wijzelf hier al jarenlang goede ervaringen mee hebben. Vanzelfsprekend leggen we u alles uit over de bediening van uw luchtbehandelingssysteem na de installatie en kunt u ons altijd bereiken als u vragen heeft.

Luchtbehandeling voor uw zwembad? Vraag het de specialist!

De keuze in airconditioningsystemen en bijbehorende materialen en apparatuur is eindeloos. Toch is niet elk systeem geschikt voor de specifieke condities van uw binnenzwembad. Laat u daarom uitgebreid informeren en adviseren, voordat u over gaat tot de aanschaf van een luchtbehandelingssysteem.

Valk Airco is gespecialiseerd in de luchtbehandeling van zwembaden. Aan de hand van onder andere het zwembadoppervlak, de activiteiten in en om het water, de water- en luchttemperatuur en de luchtvochtigheid stellen wij een uitgebreid advies op, voorzien van een overzichtelijke en duidelijke offerte. Niet geheel onbelangrijk: we kijken daarbij ook naar de meest voordelige opties met betrekking tot aanschaf én verbruik.

Desgewenst kunt u een aantrekkelijk onderhoudscontract afsluiten. Zo onderhouden we tegen een vaste prijs uw airconditioningsysteem, zodat deze altijd optimaal functioneert, zonder dat u daar omkijken naar heeft.

Van eerlijk advies en professionele installatie tot voordelig onderhoud en reparatie.