ADIABATISCHE KOELING – ZUINIG EN MILIEUVRIENDELIJK

Adiabatische koeling (verdampingskoeling) is een koelsysteem dat water verdampt om lucht te koelen. De energie die nodig is voor de verdamping wordt aan de lucht onttrokken, waardoor deze direct afkoelt. Dit natuurlijke proces verbruikt zeer weinig energie, is milieuvriendelijk en geluidsarm. Adiabatische koeling wordt voornamelijk gebruikt in de industriële sector, opslaghallen, bouwmarkten, winkel- en tuincentra.

Direct een offerte aanvragen voor adiabatische koeling?

  Ja, dat wil ik  

  • Lage investering
  • Energiezuinig
  • Geluidsarm
  • Milieuvriendelijk

Toepassingen Adiabatische koeling

Deze manier van koelen is voordelig, energiezuinig en milieuvriendelijk en wordt voornamelijk toegepast in fabrieks- en opslaghallen, bouwmarkten, winkel en tuincentra. Adiabatische koeling is ook geschikt voor:

Hoe warmer, hoe beter?

Ja, eigenlijk wel! Adiabatische koeling, ook wel verdampingskoeling, werkt efficiënter naarmate de buitentemperatuur toeneemt. Zodra de temperatuur hoger dan 30°C is, kan er met adiabatische koeling zelfs meer dan 10°C gekoeld worden. Zo kan er op een efficiënte manier klimaatbeheersing toegepast worden in grote ruimten. Voor luchttoevoer wordt er uitsluitend gebruikgemaakt van buitenlucht, wat betekent dat er altijd frisse lucht in de desbetreffende ruimte aanwezig is.


Lage investering en voordelig in gebruik

Het grote voordeel van adiabatische koeling is dat het een veel energiezuiniger systeem is dan andere airconditioningsystemen. Daarnaast is ook de investering lager, waardoor adiabatische koeling een betaalbaar alternatief is voor met name de industriële sector. Deze manier van koelen functioneert in combinatie met luchtafvoer en is te koppelen aan bestaande ventilatievoorzieningen.

Met plezier adviseren we u uitgebreid over de geschikte oplossingen voor uw specifieke situatie en brengen we vrijblijvend een passende offerte uit. Door onze jarenlange ervaring kunt u met een gerust hart alle werkzaamheden aan ons overlaten. Van professionele installatie, tot voordelig onderhoud en efficiënte reparatie.