AIRCONDITIONING IN DE INDUSTRIE – WAAR OPTIMALE KLIMAATBEHEERSING EEN VEREISTE IS

Bedrijfshallen, fabrieken, opslagruimten en magazijnen zijn voorbeelden van industriële ruimten waarin airconditioning vaak een belangrijke rol speelt. Klimaatbeheersing met verschillende doeleinden; het preserveren van food en non-food producten, het optimaliseren van geautomatiseerde systemen of het creëren van een fijn werkklimaat voor medewerkers. Het kiezen van een geschikt aircosysteem tegen een voordelige investering en minimale onderhoudskosten is in de industrie dan ook vaak complex, maar noodzakelijk!

Vrijblijvend een offerte op maat voor een airco in de industrie?

  Ja, dat wil ik!  

  • Jaarrond de ideale temperatuur en luchtvochtigheid
  • Ingebouwd filtersysteem voor schone lucht
  • Een ideaal binnenklimaat voor hogere productiviteit
  • Zuinig en voordelig in gebruik

Deze aircosystemen zijn geschikt voor de industrie:

Onze verschillende airco’s beschikken over specifieke eigenschappen en voordelen. Neem voor een advies op maat gerust contact op of bekijk alvast deze voor de industrie geschikte aircosystemen.

Airconditioning in de industrie: nut én noodzaak

Goede klimaatbeheersing is bij industriële toepassingen vaak onvermijdelijk. Neem nu bedrijfshallen of andere bedrijfsruimten waarin u uw werknemers een prettige werkomgeving wilt bieden. Door gebruik te maken van een geschikte airconditioning beheerst u de meest comfortabele temperatuur in elk seizoen en ook de luchtvochtigheid bepaalt u zelf. Een ideale luchtvochtigheid voorkomt hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen en ogen, een droge keel en zelfs een verlaagd immuunsysteem! De ideale omstandigheden, voor een verhoogde productiviteit!

Ook in industriële ruimten zoals magazijnen, fabriekshallen en opslagloodsen is een optimaal binnenklimaat vaak een vereiste. Uit veiligheidsoverwegingen, voor feilloze prestaties en een langere levensduur van apparatuur of voor het behouden en preserveren van uiteenlopende producten. Goede isolatie en ventilatie en een gereguleerde temperatuur en luchtvochtigheid zijn daarom belangrijke factoren die bijdragen aan het functioneren van bedrijven in de industriële sector.


Een airco in de industrie voordelig?

Een airconditioning voor industriële toepassingen moet niet alleen voldoen aan specifieke wensen en eisen, maar ook vooral voordelig in gebruik zijn om de kosten te drukken. Gelukkig zijn airconditioningsystemen tegenwoordig erg zuinig en voor het verwarmen van uiteenlopende panden zelfs meestal een goedkopere oplossing dan reguliere cv-verwarmingssystemen. Met een voordelig onderhoudscontract weet u bovendien exact waar u financieel aan toe bent.

Een bijkomende voordeel van een airconditioning voor industriële doeleinden is dat u als bedrijf met de aanschaf hiervan in aanmerking komt voor de energie-investeringsaftrek (EIA). Dat betekent direct financieel voordeel, omdat u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen. Neemt u gerust eens contact op voor meer informatie over deze regeling.

Als industrieel bedrijf moet u een investering kunnen verantwoorden. Bij Valk Airco begrijpen wij dat, we hebben al jarenlange ervaring in de industriële sector. We bieden dan ook duidelijkheid over alle mogelijke kosten, niet alleen van het aircosysteem zelf, maar ook van alle werkzaamheden omtrent de installatie, het onderhoud en eventuele reparatie van uw airconditioningsysteem. Laat het met een gerust hart aan de specialist over!


Airconditioning die voldoet aan uw eisen

De industrie is een veelomvattende sector met uiteenlopende doeleinden en panden. De keuze van een geschikt airconditioningsysteem is dan ook volledig afhankelijk van uw specifieke situatie, eisen en wensen. Wij zetten graag onze expertise in, om u zo uitgebreid mogelijk te informeren en adviseren. Daarbij brengen we uw wensen in kaart en maken we uitgebreide berekeningen met betrekking tot onder andere de koelcapaciteit. Zo voorkomen we dat u een aircosysteem aanschaft met meer capaciteit dan u nodig heeft en vermijden we onnodig hogere aanschaf- en verbruikskosten. Uiteraard nemen we ook alle opties door met betrekking tot het type airco. Zo zijn er onder andere wandmodellen, plafondairco’s, satellietairco’s en textiele luchtkanalen.

Van eerlijk advies en professionele installatie tot voordelig onderhoud en reparatie. Daar heeft u geen omkijken naar!