LUCHTBEHANDELING VOOR EEN FIJN BINNENKLIMAAT

Een fijn binnenklimaat biedt veel voordelen. Een ideale temperatuur en luchtvochtigheid en schone lucht voorzien van verse zuurstof zorgen er namelijk voor dat gebruikers van uw ruimte, of dat nu een horecagelegenheid, kantoor of school is, zich prettig en comfortabel voelen. Gasten aan restaurants, cafés en hotels krijgen meteen een positieve indruk van uw etablissement, werknemers zijn productiever en melden zich minder vaak ziek en leerlingen en studenten presteren beter. Dat alles dankzij luchtbehandeling!

Wat kost luchtbehandeling in uw specifieke situatie?

  Stuur mij een offerte  

  • Maatwerk door een ervaren specialist
  • Ideale temperatuur en luchtvochtigheid
  • Voldoende verse zuurstof door ventilatie
  • Zuinig en voordelig in gebruik

Luchtbehandeling is geschikt voor iedere ruimte

Onder andere het type pand en de exploitatie zijn bepalend voor het uitkiezen van een geschikt luchtbehandelingssysteem. Lees meer over de volgende toepassingen:

Luchtbehandeling: veelomvattende klimaatbeheersing


Luchtbehandeling is een ander woord voor airconditioning, ook wel klimaatbeheersing. Door middel van een luchtbehandelingssysteem wordt de lucht in een bepaalde ruimte beïnvloed. Zo kan een ruimte worden verwarmd of gekoeld. De meeste airco’s kunnen het allebei. Er wordt nog steeds gedacht dat dit erg duur is, maar tegenwoordig is het verwarmen door middel van een airconditioning juist voordelig, dankzij energiezuinige systemen.

Naast het reguleren van de temperatuur, wordt ook de luchtvochtigheid beïnvloed door middel van luchtbehandeling. Zo wordt onder andere hoofdpijn, irritatie aan luchtwegen en ogen, een droge mond en vermoeidheid door een te lage of te hoge luchtvochtigheid voorkomen.

Een ander groot voordeel van luchtbehandeling is het filtersysteem. De filters zuiveren de lucht door pollen, schimmels en stof te verwijderen. Hiermee verdwijnen ook meteen eventuele ongewenste geuren. Schone lucht is uiteraard voor iedereen goed, maar mensen met allergieën, astma of hooikoorts merken het direct als zij zich in een ruimte bevinden die voorzien is van een goede luchtbehandeling. Dankzij optimale ventilatie wordt er daarnaast continu verse zuurstof in de ruimte geblazen. Dat maakt van luchtbehandeling niet alleen een comfortabele, maar ook een gezonde en soms zelfs noodzakelijke oplossing voor uiteenlopende toepassingen.

Luchtbehandelingssystemen: waar begin je?

Een luchtbehandelingssysteem bestaat uit een airconditioning en de bijbehorende transportmaterialen zoals kanalen, brand- en regelkleppen, slangen en roosters. Welke airconditioning geschikt is, is sterk afhankelijk van verschillende factoren. De keuze op het gebied van airconditioningsystemen is namelijk enorm. We helpen u graag door de wirwar van alle verschillende typen, modellen en merken. Systemen geschikt voor 250 m3/u tot 100.000 m3/u, binnen of buiten opgesteld, bestaande uit aparte componenten of juist in één geheel, met CV of DX batterij… alles is mogelijk.

Aan de hand van uw wensen en onze expertise maken we een offerte die echt bij u past. Daarbij hoort een eerlijk advies. Hiermee voorkomen we dat u een luchtbehandelingssysteem aanschaft met een te hoge capaciteit, want dan bent u zowel in aanschaf, gebruik als onderhoud duurder uit dan nodig. Dat willen we graag voorkomen en daarom bereken wij vooraf de koelcapaciteit voor u.

We nemen u alle werkzaamheden uit handen omtrent de installatie, het onderhoud en eventuele reparatie van uw luchtbehandelingssysteem. Ook bekijken we de beste optie met betrekking tot regeltechniek erachter. Gebruiksvriendelijke software maakt het bedienen van de geavanceerde luchtbehandelingssystemen toegankelijk voor iedereen. Wij hebben zeer goede ervaringen met de control software van PRIVA en Johnson. Uiteraard kunnen we u na de installatie verder helpen met de besturing van het systeem en staan we altijd klaar voor uw hulpvragen.

Laat u informeren door een specialist!

Als u voornemens bent een luchtbehandelingssysteem aan te schaffen, dan horen we dat graag en helpen we u met plezier verder. U kunt u ook verder inlezen op deze website. Zo leest u bijvoorbeeld over de verschillende toepassingen en we vertellen u meer over de voordelen van het professioneel laten installeren van uw luchtbehandelingssysteem.