WATERGEKOELDE AIRCO – KOELING MET LEIDINGWATER

Als een mobiele airconditioning niet over voldoende capaciteit beschikt om een optimaal binnenklimaat te realiseren en als een buitenunit niet tot de optie behoort, dan is een watergekoelde airco de oplossing. Dit airconditioningssysteem maakt gebruik van leidingwater om de desbetreffende ruimte te koelen.

Direct een offerte aanvragen voor een watergekoelde airco?

  Ja, dat wil ik  

  • Makkelijk aan te sluiten op het waternet
  • Minimaal waterverbruik
  • Voor elke ruimte een oplossing op maat

Toepassingen watergekoelde airco

Watergekoelde airco’s worden voornamelijk gebruikt als het plaatsen van een buitenunit geen optie is.
Dit airconditioningssysteem is in te zetten voor:

Dé oplossing voor hoge gebouwen en monumentale panden

Hoge gebouwen, monumentale panden of beschermde stadsgezichten; vaak is het niet mogelijk om hier de buiten-unit te plaatsen van bijvoorbeeld een split aircosysteem. Maar wat als u in deze panden wel controle wilt hebben over de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie? Een watergekoelde airco biedt in dat geval de oplossing!

De werking van dit airconditioningsysteem is in principe hetzelfde. Waar normaal de watergekoelde condensingunit buiten wordt geplaatst, wordt er in dit geval gekozen voor een locatie binnen, zoals in een wasruimte.


Leidingwater als koelelement

Een watergekoelde airconditioning maakt gebruik van leidingwater. Dit water wordt tot 40 graden opgewarmd door de opgenomen warmte uit de desbetreffende ruimte. Daarna wordt het water afgevoerd via een reguliere afvoerpijp. Een watergekoelde airco kan ook worden aangesloten op een ringleiding.

Denkt u dat een watergekoelde airco voor u de juiste oplossing is? Uiteraard kunnen we u hierover uitgebreid adviseren. We bekijken of dit daadwerkelijk voor u de meeste geschikte optie is, houden rekening met uw wensen, de benodigde capaciteit (zodat u niet te veel betaalt), de desbetreffende ruimte én maken aan de hand daarvan een offerte op maat,

Van eerlijk advies en professionele installatie tot voordelig onderhoud en reparatie… Laat het met een gerust hart aan ons over!

De beste keuze maakt u op basis van het beste advies.

Laat u vrijblijvend informeren. Vul uw gegevens in en we geven u advies!

* verplichte velden